Skip links

Vooruit denken

Op 22 november vorig jaar op een AEX stand van 593 heb ik een LinkedIn bijdrage geplaatst, waarbij ik aangaf dat bij de aanstaande markt correctie het verstandig is bepaalde assets in portefeuille te hebben.
Twee weken geleden aangegeven dat we op 389 aex zeer waarschijnlijk de bodem al hebben gezien. Waarom? Beurzen overdrijven in negatieve zin en financiële markten denken vooruit. Er komt nu nog veel negatief nieuws binnen. Grote aantal doden in New York. Veel mensen die daar een WW uitkering aanvragen. Het IMF deed deze week dramatische voorspellingen over de wereldeconomie, terwijl de financiële markten hier nauwelijks op reageren. Het was verdisconteerd in de markten.
Het aantal besmettingen vlakt af, medicijnen en vaccins zijn in aantocht. Lockdowns worden versoepeld, er wordt veel geld door de centrale banken in de economie gepompt en overheden ondersteunen. In China wordt het dagelijkse leven weer opgepakt, waar de beurzen maar tussen de 5 en de 10 procent daalden.
Het coronavirus heeft een tijdelijk effect, de crisis is nog niet voorbij, aandelenmarkten blijven nerveus maar beurzen gaan stijgen op basis van verwacht economisch herstel en zij qua stand van de economie 6 tot 9 maanden vooruit denken.

Leave a comment