Skip links

Rijk worden

In eerdere bijdragen heb ik reeds geschreven over “succesvol beleggen” en “grootste fouten beleggers” en “beleggen en verkeerde keuzes”.
De laatste maanden heb ik met een aantal relaties gesproken die sceptisch stonden tegenover beleggen, daar ze hun vermogen (groten)deels hebben zien verdampen. Er waren diverse redenen maar de belangrijkste waren overmatige concentratie, focus op optimistisch prognoserendement en nemen van beslissingen op basis van de denkfout “survivorship bias” of “overlevingsvooroordeel”.
Teveel beleggen in dezelfde aandelen/onderneming(en). Denk hierbij aan Fortis, Imtech en Lehman Brothers. Teveel aandacht voor bedrijven en mensen (het evenaren ervan) die succesvol zijn en de zaken die mislukken buiten beschouwing laten. Mark Zuckerberg (Facebook), Steve Jobs (Apple) of Bill Gates (Microsoft) en een aantal anderen zijn er heel rijk mee geworden, maar er zijn er velen die het niet hebben gehaald.
Moraal van het verhaal. Spreiden over assets en niet blind staren op de successen van anderen, maar ook leren van de fouten die gemaakt worden.
Wilt u op een andere wijze rijk worden dan help en begeleid ik u graag. U kunt mij bereiken op 06 525 422 81 of per mail herbert@pepervermogensregie.nl

Leave a comment