Skip links

Luie werknemers en verkeerde aanname

Iedere ondernemer heeft een aantal luie werknemers in dienst. Managen van personeel is niet hetgeen echte ondernemers graag mee bezig zijn. Zij besluiten na onderzoek dat het rendabel is voor de onderneming een manager aan te nemen, dat uw personeel de gewenste richting in duwt.

De euro’s op uw spaarrekening hebben een opmerkelijke overeenkomst met de werknemers die niet gemanaged worden en die maar gewoon ‘op de bank zitten’. Ze leveren niks op en kosten per saldo geld.

De rente op de spaarrekening is in het gunstige geval nihil en het inflatiemonster zorgt er samen met de fiscus voor dat u er qua reële koopkracht fors op achteruit gaat. Bij 0% rente is uw vermogen na 30 jaar helaas verdampt.

Gek genoeg vinden we het voorbeeld van niet werkend personeel niet realistisch, terwijl we precies hetzelfde op het gebied van geld wel normaal vinden.

Er zijn eigenlijk maar 2 keuzemogelijkheden. Of u gaat zelf verstandig beleggen of u laat het doen door een goede vermogensbeheerder.

U weet eigenlijk ook wel dat geen enkele werknemer hetzelfde is. Ook geen enkele manager is hetzelfde. Het feit dat u personeel heeft en ook een manager heeft aangenomen, is geen garantie voor succes. U moet van tevoren de juiste selectiecriteria formuleren en de mensen vinden die aan die criteria voldoen en voor uw bedrijf toegevoegde waarde leveren. Zo ook met de keuze van uw vermogensbeheerder.

Leave a comment