Skip links

Vergelijken met MSCI

In vervolg op mijn eerdere bijdragen betreffende confectie- en maatwerkdienstverlening, timing en benchmark knuffelaars het volgende. De wereldwijde index MSCI (de onderneming Morgan Stanley Capital International onderhoudt deze index) stond op 1 januari van dit jaar op 2358. Dezelfde index stond op 30 juni op 2211. Dit is een verlies van 6,2 %. De vergelijkingsindex is samengesteld uit 1654 aandelen uit 23 ontwikkelde landen.

Als u even kijkt wat uw eigen rendement op aandelen het eerste half jaar is geweest, dan voorspel ik dat veel vakbroeders een rendement hebben behaald voor u dat heel dicht bij de MSCI index ligt. Een procentje beter of slechter. U betaalt dus de prijs van een Big Mac in Zwitserland om nagenoeg hetzelfde resultaat of rendement te behalen.

Een benchmark rendement kunt u ook behalen door een wereldwijde tracker of ETF te kopen. Dat kost u ongeveer 0,2% per jaar. Dus de prijs van een Big Mac in de Oekraïne.

Wij doen het in meerdere opzichten heel anders. In mijn recente bijdrage vindt u onze rendementen. Uiteraard kunt u deze rendementen en onze beleggingsfilosofie op www.pepervermogensregie.nl vinden. Alles open en transparant.

Leave a comment