Skip links

Primaire levensbehoefte vertalen in beleggingen

Wij introduceren binnen onze beleggingsfilosofie het principe dat investeringen in bedrijven die zich bezig houden met ‘primaire levensbehoeften’ een stabielere investering zijn dan de bedrijven die omzet genereren uit ‘niet-primaire levensbehoeften’. Als u in ontwikkelingslanden kijkt, dan kunt u nu heel goed zien, wat de primaire levensbehoeften zijn. Voedsel, smartphone, stroom. We zien dat arme Indische jongens bereid zijn een nier af te staan in ruil voor een smartphone. Onderdak en kleding zijn minder belangrijk dan een stopcontact waar je je apparaat kunt opladen. We kunnen met zekerheid zeggen dat onze primaire levensbehoeften anders zijn dan voorheen.

Wilt u het recente artikel geschreven hierover door directie Asset Management International (Peper Vermogensregie maakt hier onderdeel van uit) ontvangen, graag een e-mail naar info@pepervermogensregie.nl

Vermogensbeheer
Vroeger werd een risicoprofiel vastgesteld door een simpele verhouding staats- en bedrijfsobligaties versus aandelen. Van die aanpak zijn wij reeds in 2017 afgestapt. Als u nog samenwerkt met specialisten, die deze traditionele aanpak volgen, dan zult u ook krijgen wat vele anderen krijgen. Een negatief obligatierendement gecombineerd met een aandelenrendement dat veelal verdacht dicht bij de wereldwijde aandelenindex ligt (als u geluk hebt). Niet doen!

Onze rendementen in 2019 in offensief 29% en in 2020 (tot 1 juli) 17%. Beide jaren gerealiseerd met een bescherming (brandverzekering). Dus met een lage standaarddeviatie of risico. Op deze website (onder het kopje kosten en opbrengsten en onder het kopje beleggingsfilosofie in de bijlage beleggingsbeleid) vindt u onze rendementen vanaf 2014.

Leave a comment